Az amszterdami utcazenészek világjáró csapata óriási bulit csinál, bárhol is fordul meg! Bejárták már a fél világot, játszottak utcasarkon, kávézóban, foglaltházban, hegytetőn, plázában és fesztivál-nagyszínpadon. Akárhol is játszanak, az biztos, hogy perceken belül mindenki táncra perdül. A holland, angol, német, olasz, magyar, román, spanyol és még ki tudja hány nyelven előadott számok felsorolhatatlan mennyiségű forrásból érkező muszikák; eljátszanak szinte minden zenét, ami utazásaik során rájuk ragad a különböző országokban. Vannak tradicionális cigány nótáik, némi klezmer, mindenféle népek esküvői muzsikáival és még számtalan egyéb vidámabbnál vidámabb zenével fűszerezve. Hangszereik is sokfélék; hegedűtől és gitártól kezdve a kannán és afrikai dum-dum-on keresztül a mandolinig és a dél-amerikai quenáig mindenfélét használnak – és természetesen országról országra járva bővül nem csak a zenei repertoárjuk, hanem a hangszerparkjuk is.



A mai este azért is lesz különleges, mert a zenekar a Dürer kert szerdai táncházának zenészeivel, a  gyimesi és moldvai csángó népzenét játszó Szigony zenekarral közösen ad koncertet! Szóval fergeteges táncmulatság ígérkezik!

 

Koncertkezdés fél 9-kor, a koncert után FREE JAM kifulladásig!

A koncert előtt már fél 8-tól élőzene a fedett udvaron!

A belépő ezúttal négyszáz forint.

A Caspian-nak van saját honlapja. Meg vannak zenéik a myspace-ükön is.

Meg van egy rakás videó róluk, például itt, itt, meg itt is.

 

 

 

 

Szerző: Ballator  2010.10.07. 19:39 Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://mu-hely.blog.hu/api/trackback/id/tr922354504

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nacsinák Gergely András - KERINGŐ 2011.02.22. 09:42:31

– Nagyon szép. Mi ez?– Sosztakovics. Második keringő – felete a kipirult arcú férfi, és megigazította a kottát.Csakugyan nagyon szép volt. Másnap is meghallgattam számítógépről, szimfonikus zenekar előadásában, de az már nem volt ugya...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása