A Sheket egy Szegedi csapat és itt meg kell jegyeznem, hogy a zene egy igen értékes része vidékre költözött, hogy ne zavarja a budapesti frusztlált lárma.

Szóval a Sheket tiszta zene, tiszta erő. Bulinak is hívhatjuk, mert vidámak és őrültek. De úgy is láthatjuk, hogy örülnek az életnek és annak sokszínűségének. Ezért nyitottak is. 

Cziránku Sándorral zenélni számukra nagy megtiszteltetés, pedig -bár azonos gyökérből- más hangulatú zenét csinálnak. 

De a Sheket az, akik Magyar néptáncosokkal zúznak, sok klezmert játszanak, legutóbb pedig egy profi vonósnégyessel léptek fel. 

Én a Veszprémi Utcazene Fesztiválon láttam őket először, ahol a mindennapi színpadi fellépés után rögtön utcazenéltek, és csak zenélni láttam őket. Akkor fordult meg bennem először, hogy hátha van valami közös az örömmteli zenében és a harcművészetben.

A 2010 áprilisi eseményekről itt olvashatsz.

Szerző: Ballator  2010.04.29. 17:41 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mu-hely.blog.hu/api/trackback/id/tr981962419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása