Az Ek-tar indiai szó; annyit jelent: egy-húr. A zenekar 2002 ősze óta koncertező, kortárs, improvizatív kamarazenét játszó formáció. Kompozíciókat balkáni, távol-keleti és afrikai zenei kultúrák inspirálják, de a szigorúbban szerkesztett darabokban a középkori zene, az európai népzenék és a kortárs zene hatásai egyaránt fellelhetők.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Benkő Róbert
– nagybőgő, Kardos Dániel – gitár, Szőke Szabolcs – gadulka, Tóth Evelin – ének,
Sárvári Kovács Zsolt – dob, Váczi Dániel – szaxofon

 
Az Ektar koncert után lesz még egy kis meglepetés is !! Egy újabb világjáró utcazenész csapatot láthatunk vendégül, méghozzá a soknemzetiségű San Borondon Cyclo Fanfaria-t.

 

 

 

 

 

 

 

 




A banda sokféle zenét játszik, orosztól a dél-olaszig, klezmer, cigány, szlovák, macedón, szerb., megami.. A közös nevező mindenesetre a lábalávolóság.
A srácok amúgy mindig biciklivel közlekednek, most például Rhodoszról indultak el így... Egy jó ideje Magyarországot járják - játszottak Verőcén, Nagymaroson, a békéscsabai kolbászfesztiválon, a kiscelli múzeumban. A budapesti Szimplában h
áromnegyed kilenckor kezdtek, mindössze kétszer volt öt-öt perces szünet - de az egyikük addig is nyomott valami saját, dél-olasz zenét - aztán hajnali fél négyig nyomták megállás nélkül. Amikor is jöttek a biztonsági őrök, hogy mostmár hagyják abba, mert az emberek addig nem hajlandók elindulni, amíg ők még játszanak.

Az Ektar előtt pedig DAVID YENGIBARJAN játszik harmonikán, este 8-tól.

Belépés szokás szerint támogatói jeggyel - ha teheted, általad felajánlott összeggel segítheted munkánkat. Ha nincs ilyesmire pénzed, akkor meg bejössz ingyen. A lényeg, hogy mindenki örüljön.

Szerző: Ballator  2010.11.06. 21:07 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mu-hely.blog.hu/api/trackback/id/tr282429227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása