A Tilos Maraton része lett 2010-ben a Mű-Hely Klub is. 

Az egy hetes party részletes programja itt tekinthető meg:

http://hirek.tilos.hu/

 

Június 7: Mű-Hely este a TILOS Maratonon!

Ayman Mabrouk(Egypt), Gozlan Fatima, Kobza Vajk, Major lászló

A Tilos évente megrendezendő egy hetes ünnepén is helye van a valamikori Mű-Hely-törekvésnek.

Egyiptomból érkezik a világhírű Ayman, aki ritmushangszereivel minden zenét orientálissá tud tenni. Közös muzsikálása Gozlan Fatimával már régóta várat magára, ő az a csodalány aki itthon alapértelmezett a keleti zenében.  Ők ketten a legmélyebb ritmusokkal támasztják majd alá Kobza Vajk –a Törökországban régizenét tanult- lantművészt, valamint a Zsarátnok és Kaji Yag hegedűsét; Major lászlót, aki a Transglobal Underground-dal és Natasha Atlas-szal is fellépett.

 

18h: Juhász Kitti Pedig egy citeradóban játszik, David Yengibarjan vendégeskedik náluk.

A már-már elfeledett citerazenét az örmény harmónikacsődör egy nagyon dinamikus-elszállós muzsikává varázsolja.

 

 

 

Ayman Mabrouk:

Ayman Mabrouk az egyiptomi Alexandriában született, az arab zene egyik központában. rengeteg orientális hatás érte gyermekkorában értve ez alatt a török, azerbajdzsáni és az észak-afrikai arab zenét. 
profiként többek között az alexandriai operaházban kezdett dolgozni, stilusát pedig az arab mellett a jazz a flamenco és a latin-americai tánczenék is formálták.
mestere lett rengeteg különféle ütőhangszernek, úgy mint; derbuka, riq, keretes dobok, konga, bongo, azerbajdzsáni nagara és djembe. ütősszettjét lábcinnel és más jazzes ütőelemekkel kiegészitve stilusa zseniálisan ötvözi a különböző kulturák ritmusvilágait.
ezuttal a hazai orientális világzene jeles képviselőivel ad varázslatos keleties hangulatú koncertet.

http://www.myspace.com/aymanmabrouk

Gozlan Fatima:

Az Algériából származó Fatima hastáncosként került először kapcsolatba a keleti ütőhangszerekkel. Hamar kiderült, hogy a derbuka és a zarb az a hangszer, ami a legközelebb áll hozzá! Azóta Fatima és a derbuka szinte eggyé váltak.

Hosszú évek alatt a hiteles technikát többek között a világ egyik legnagyobb mesterétől, Khamis Henkishtől sajátítja el, majd találkozik Raquy Dazingerrel, aki közös zenélésre hívja Kairóba. Jelenleg Jeszenszky Istvánnal játszik és több más zenekarban is hallhatjuk muzsikáját.

http://lpmusic.hu

Kobza Vajk:

Kobza Vajk Szentendre egy megkerülhetetlen figurája. Elmélyült játékát bőgő, didgeridoo, dob kíséri, tekintélyes szólistákkal is zenél, Szentendre utcájáról Berlinen át mindenfelé.

Régizene akadémiákon és, Török útjai során tanult, jelenlegi kortárs világát „belülről építkező orientális zene” néven aposztrofálja.

http://tajtekos.hu

Major Zolzán:

Öt évesen határozta el, hogy hegedűművész lesz, azóta a hangszer "a kezéhez nőtt". Klasszikus zenei tanulmányai után a folklór, azon belül a Balkán zenei világa vonzotta, melynek immár Európa-szerte elismert szakértője. Egyedülálló stílusérzékkel, mély átéléssel szólaltatja meg a román és a balkáni cigányzenéket. Játszott a Zalka Táncegyüttesben (1976-78), a Zsarátnokban (1979-84), majd a Magyar Állami Népi Együttesben (1986-1988). 1997 óta a Joel Rubin Jewisch Music Ensemble tagja. Hegedűszólói szerepelnek a Putumayo World Records balkáni zenei összeállításában. Játszott Natasha Atlas-szal és a Transglobal Undergrounddal - az énekesnő és Major László hegedűjének "párbaja" örök emlék azoknak, akik jelen voltak az Almássy téri koncerten. 2005 óta az Etnorom műsorát gazdagítja művészetével.

http://www.etnorom.hu


 

 

 

 

Szerző: Ballator  2010.05.17. 19:35 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mu-hely.blog.hu/api/trackback/id/tr42010994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása