Ágoston Béla „zeneközelítő” megszámlálhatatlan-féle hangszeren játszik, emellett mániákus zenekar-alapító. Pályafutását a Vízöntő és a Dél-Alföldi Szaxofon Együttes-ben kezdte, egyik alapítója a Magyar Dudazenekarnak, a Zubolynak, időnként saját jazz-quartetjével is koncertezik és jelentet meg lemezeket. Jelenleg is tucatnyi banda szellemi-, és zenei vezetője; k.b. egy éve alakította meg az egyedülálló Első Magyar-Kínai Zenekart, van egy méltatlanul kevéssé ismert, remek ethno-jazz zenekara, a Gabona, nemrégiben csinált egy szaxofon-quartetett Adolphe Sax Konsort néven, van egy acéldob-dj felállású projektje, a Hawaii Karibu, az Agostones-szal is aktív, emellett tavaly mutatták be szimfónikus zenekarra és dudára írt dudaversenyét is. Najó, még ezeken kívül is van egy pár zenekara… Ezen az estén a rendkívül tehetséges, főként váci fiatalokból álló brigád, a Sickpicnic vendége lesz.

   A Sickpicnic immár három éve létező zenekar, idén először nekik is menekíteni kellett a Vermonát a próbehelyről, amit betámadott az árvíz…

A nem éppen szokványos hangszerelésű zenekar hosszas próbatermi kísérletezés után állt csak színpadra, miután már úgy érezték végre megtalálták sajátos, meglehetősen eklektikus stílusukat. Koncepciójuk most is az, ami a kezdetekben; kísérletezés a különböző műfajokkal, a legkülönfélébb zenei hatások közös mederbe terelése, azaz törekvés öt ember teljesen eltérő belső zenei kényszere közötti kompromisszum létrehozására. Zenéjükkel megpróbálnak az expresszió és a józan ítélőképesség határvonalán egyensúlyozni. A fuvola, gitár, szaxofon, billentyű, dob és némi ének felállás valahol az alternatív rock, a downtempo, trip-hop, dubstep, jazz között lavírozik rendkívül izgalmas és leleményes módon, frappánsan átemelve a különböző elektronikus műfajok elemeit a részben akusztikus hangszerelésű zenébe.

Nehezen behatárolható, nem egy populáris hangzású, viszont annál érdekesebb zenéről van tehát szó, mely most Ágoston Bélával kiegészülve extramód ígéretesnek ígérkezik!

Szerző: Ballator  2010.07.17. 14:53 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mu-hely.blog.hu/api/trackback/id/tr802157360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása