A Kardos Négyes a számtalan más zenekarban kísérőzenészként játszó Kardos Dani saját zenei elképzeléseit megvalósító formáció. Nagyfokú kreativitás és műfaji nyitottság jellemzi zenéjüket, amelyben a popularitás és a zenei igényesség párosul a jazzre jellemző játékossággal, kísérletezéssel. Repertoárjukban találunk a filmzenék hangulatát idéző darabokat is, de alapvetően jazz-es felfogású, jellemzően páratlan ritmusú kompozícióiban erős népzenei-, elsősorban délszláv és klezmer, valamint indiai-, és flamenco hatások is érződnek.
A négyes zenészei nem mellesleg  majdnem mind a legrégebbi Mű-Helyes arcok közül valók, akik gyakorlatilag az Almássy téri Mű-Helyben kezdtek el zenekarban játszani.

Kardos Dani 33. születésnapja alkalmából készült, a Sirályban rögzített koncertlemezt az EMI-Hunnia jelentette meg 2009 végén. Az idei filmszemlén Balogh Rudolffal közösen pedig megnyerte a legjobb eredeti filmzene szerzéséért járó díjat, a Vespa című film zenéjéért.

A zenekar élő fellépésein gyakran vendégzenészek egészítik ki az alap quartet felállást. Több ízben vendégük volt már: Dresch Mihály, Szalóki Ági, Váczi Eszter, Weisz Gábor, Mester Dániel, Vázsonyi János, Ágoston Béla és sokan mások. A zenekar összetétele az évek során folyamatosan változott, most ismét (régi-)új ritmusszekcióval, valamint David Yengibarjan vendégszereplésével hallhatjuk őket élőben.

David Yengibarjan – harmonika
Kardos Dániel
– gitár
Ülkei Dávid – szaxofon
Hock Ernő – basszus
G.Szabó Hunor  – dob

A koncert után, mint mindig Szabad Zene - Free Jam kifulladásig!
Koncertkezdés: 20h30, a belépés ingyenes.

 

 

Szerző: Ballator  2010.07.23. 15:18 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mu-hely.blog.hu/api/trackback/id/tr862171141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása