Kiss Erzsi mintegy tíz éven keresztül dolgozott a kiemelkedő színházi- és filmrendező Jeles Andrással. Közös munkáikban formálódott és alakult ki a későbbiekben csak a zenekarra jellemző, másoktól karakteresen megkülönböztethető, a szabad asszociációkkal és sok érzelemmel átitatott szövegtelen énekszöveg, a „kisserzsinyelv”.

A találkozás a színházzal meghatározó élménynek bizonyult: ekkor kezdte ötleteit és dallamtémáit gyűjteni, első többszólamú szerzeményeit megkomponálni. Az Egy Kiss Erzsi Zene nem imitálja a világ egyetlen létező népének tradicionális zenéjét sem, mégis a hatások tetten érhetőek Afrikától Alaszkáig, az arab világtól a bluesig. Ez az élmény hosszú távú inspirációvá vált Kiss Erzsi számára, aki végül létrehozta saját együttesét.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az együttes változatos zeneisége a népiestől akár a drum and bass-en át, a sötétebb balladisztikus meséken keresztül a napsugaras francia sanzonok világáig ér, vagy akár a rockosabb '70-es éveket is jelenti. Egyedi, virtuális világzene.

A zenekart 1996-ban Kiss Erzsi és Hajnóczy Csaba alapította. A kezdetekben túlnyomórészt énekes témákra épülő szerzemények idővel egyensúlyba kerültek a hangszeres ötletekkel, bár továbbra is születtek, születnek dalok acapella is.
Klasszikus értelemben nem A NYELV illetve nem csak a nyelv az 'üzenetet' hordozó. A játékosság, a zenei ötletek, a humor nagyobb hangsúlyt kap, mint általában. A 'virtuális világzene' egyszerű örömzenélést takar; szabad asszociációk, sok-sok érzelem, táncos groove-ok, ritmusok.

A zenekar eddig négy albumot (Egy Kiss Erzsi Zene 1998, Deladela 2001, Röné álma 2004, Kinono 2006) jelentetett meg szerzői kiadásban. A mostani koncertjük apropója új lemezük, az 'Ugató' megjelenése.

Kiss Erzsi - ének, Szandtner Anna - ének, Farkas Zoltán (volt), Bujdosó János (van) – gitár, Vajdovich Árpád - basszusgitár, Németh Csaba – dob
 

A koncert után jamjam, ameddig bírjuk.

Szerző: Ballator  2010.10.14. 13:37 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mu-hely.blog.hu/api/trackback/id/tr532371241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása