A Pulcinella négy fiatal zenésze a kortárs francia jazz karakteres, egyedi hangú képviselői. De ahogy nevük is mutatja, egyben a commedia dell’arte paprikajancsijai is ők: produkciójukban a humor és a zenés színház elemei is jelentős hangsúlyt kapnak.

 
"A Pulcinellát 2007-ben láttam először a perpignani Jazzèbre Fesztiválon Franciaországban és rögtön beleszerettem a zenéjükbe. Muzsikájuk egyrészt kortárs jazz, abból a fajtából és megközelítésből, amit nagyon szeretek, másrészt groteszk, commedia dell’arte mozgáselemekkel tarkított zenés színház. Fontos, szimpatikus jellemzője a Pulcinella-jelenségnek, hogy a humor sosem teszi komolytalanná a produkciót, a fiatal muzsikusok a zenei minőségből egy jottányit sem engednek."

(Hartyándi Jenő, bmcrecords.hu)

A csapat 2009-ben a magyar Dzsindzsa formációval koncertezett, és közösen készítettek is egy lemezt (Panther's Play, BMC cd 167) - a mostani  alkalommal pedig ismét francia-magyar ko-produkció várható; a Pulcinella vendége a Dzsindzsa szólistája, Weisz Gábor lesz.

 

 

Ferdinand DOUMERC - alt- és tenorszaxofon, fuvola, Florian DEMONSANT - harmonika, Jean–Marc SERPIN – bőgő, Frédéric CAVALLIN – dob, WEISZ Gábor - tenor-, szoprán- és bariton-szaxofon


Kezdés szokás zserint fél 9-kor, a koncert után FREE JAM !

Ez a koncert is ingyenes, de a kapuban továbbra is üzemel a becsületkassza - ha teheted, kérjük támogasd a Mű-Hely Szerda megvalósulását!

Szerző: Ballator  2010.08.26. 17:54 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mu-hely.blog.hu/api/trackback/id/tr572250082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása