"Hogy mi lesz egy ex metál gitáros egy freejazz bőgős és egy népzenész találkozásából? Ez egyáltalán nem derül ki a zenekar játékából, ám a kortárs lengyel irodalom hatása egyértelmű. Szabad hullámtördelés, szűretlen háttérzajokkal."

A Dorota az utóbbi idők egyik legígéretesebb új formációja. A legkülönbözőbb zenei világokból érkező zenészek rövid úton rátaláltak saját, egyedi hangjukra, ami egy karakteres, semmivel nem összetéveszthető zenei világot képvisel. Egészen szélsőséges műfajok stíluselemei, rengeteg féle hatás érződik zenéjükön (pl. jazz, rock, indie, surf, dub, sanzon, stb), de a végeredmény egy besorolhatatlan műfajú, szép és izgalmas "dorotazene".

 

A mostani koncert igazi kuriózumnak ígérkezik a zenekar számára is, amolyan kísérleti produkcióra számíthatunk. A trió vendége lesz T.Bali, aki különböző tárgyakra szerelt szenzorok segítségével és egyéb hangszerekkel keltett hangokkal fogja megspékelni a főleg improvizációra épülő zenét. Aki ismeri T.Balit az sejtheti, hogy milyen izgalmakra számíthat, hiszen tudhatja, hogy ő akár egy vastag fedeles könyvre szerelt kütyüvel is képes hosszas zenei folyamatokat alkotni. Aki meg még nem ismeri, az most jól megismerheti Dorotástúl.

Addig is hallgathattok Dorotát a zenekar májszpészén! Meg nézhettek róluk videókat itt meg itt.

Somló Dávid - gitár, melodika, ének, kalapács, Makkai Dániel - basszusgitár, nagybőgő, házisíp, ének, vakolókanál, Porteleki Áron - dob, brácsa, ének, csavarok, metszőolló, Temesvári Balázs - kütyük, gitár, lámpabúra, nagykönyv, hanggyár

A koncert előtt David Yengibarjan harmonikál, utána pedig szokás szerint jammelés kifulladásig. A koncert ingyenesen látogatható, de ha teheted kérjük támogasd munkánkat és vásárolj támogatói jegyet!

Szerző: Ballator  2010.12.02. 16:50 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mu-hely.blog.hu/api/trackback/id/tr592488792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása